Τρόφιμα και αναψυκτικά


Η θέρμανση, η ψύξη, η ξήρανση, η απόσταξη και η ζύμωση είναι μόνο μερικά από τα βήματα που απαιτούνται για τη βιομηχανική επεξεργασία τροφίμων. Αυτές οι διαδικασίες γενικά εκτελούνται χρησιμοποιώντας νερό, ατμό ή θερμικό λάδι. Για αρκετές δεκαετίες τώρα, η Φιλιππόπουλος α.ε. υπήρξε ισχυρός συνεργάτης για αυτό το είδος εφαρμογής.


Τυπικές εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων:

Παραγωγή ζάχαρης

Η επεξεργασία ζαχαρότευτλων αποτελεί σημαντικό βήμα στην παραγωγή ζάχαρης. Ένα σιρόπι που αναφέρεται ως παχύς χυμός λαμβάνεται από τα τεύτλα ως μέρος αυτής της διαδικασίας, μεταξύ άλλων με την προσθήκη ατμού, και χρησιμοποιείται αργότερα για την πραγματική ζάχαρη. Η κρυσταλλική ζάχαρη, το διάλυμα σακχάρου και η γλυκόζη είναι άλλα βήματα στη διαδικασία παραγωγής. Όλοι τους χρειάζονται θερμότητα, η οποία παράγεται συνήθως με ατμό. Από το σύστημα παραγωγής ατμού στο λέβητα μέσω των κεντρικών σταθμών διανομής ατμού και περιορισμού της πίεσης στους εναλλάκτες θερμότητας και στους σωλήνες τροφοδοσίας στα σημεία χρήσης, οι βαλβίδες είναι η πρώτη επιλογή όταν η απόλυτη αξιοπιστία είναι απαραίτητη.

Οι βαλβίδες ελέγχου, οι ατμοφράκτες, οι βαλβίδες ασφαλείας, οι βαλβίδες μείωσης πίεσης και τα φίλτρα μπορούν να βρεθούν στους αγωγούς ατμού. Τα συστήματα ανταλλαγής θερμότητας ή οι σταθμοί μειωμένης πίεσης παρέχουν ακριβώς τον απαιτούμενο όγκο ατμού στους τελικούς καταναλωτές - κάθε φορά χωρίς διακοπή. Οι ατμοπαγίδες, τα συστήματα επιστροφής συμπυκνωμάτων και φυσικά οι ατμοφράκτες είναι άλλα κατάλληλα προϊόντα εάν το συμπύκνωμα χρειάζεται να αποφορτιστεί και να επιστρέψει αποτελεσματικά.


Ψήσιμο και τηγάνισμα

Το διαθερμικό λάδι χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή βιομηχανικά ψημένων ή βαθιωδών τηγανιών. Έχει το πλεονέκτημα ότι λειτουργεί σε υψηλή θερμοκρασία και σχετικά χαμηλές πιέσεις. Επιπλέον, το λάδι κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλωμα. Σε αντίθεση με τον ατμό, δεν χρειάζεται να αποφορτίζεται κανένα συμπύκνωμα σε ένα περίπλοκο πρόσθετο βήμα, ούτε πρέπει να παρέχεται τακτικά επεξεργασμένο νερό. Το χαρτοφυλάκιο μας περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη χρήση διαθερμικού ελαίου: βαλβίδες διακοπής, βαλβίδες ελέγχου, βαλβίδες ασφαλείας, βαλβίδες ρύθμισης πίεσης και φίλτρα.


Τυπικές εφαρμογές στη βιομηχανία ποτών:

Αναψυκτικά

Η θερμότητα, που συνήθως παράγεται με τη χρήση ατμού, απαιτείται για διάφορες διεργασίες στην κατασκευή ποτών. Από το σύστημα παραγωγής ατμού στο λέβητα μέσω των κεντρικών σταθμών διανομής ατμού και περιορισμού της πίεσης στους εναλλάκτες θερμότητας και στους σωλήνες τροφοδοσίας στα σημεία χρήσης, οι βαλβίδες μας είναι η πρώτη επιλογή.

Οι βαλβίδες ελέγχου, οι βαλβίδες διακοπής, οι βαλβίδες ασφαλείας, οι βαλβίδες μείωσης πίεσης, οι βαλβίδες ελέγχου και τα φίλτρα μπορούν να βρεθούν στους σωλήνες ατμού. Τα συστήματα ανταλλαγής θερμότητας ή οι σταθμοί μειωμένης πίεσης παρέχουν ακριβώς τον απαιτούμενο όγκο ατμού στους τελικούς καταναλωτές - κάθε φορά χωρίς αποτυχία. Οι ατμοπαγίδες, τα συστήματα επιστροφής συμπυκνωμάτων και φυσικά οι βαλβίδες διακοπής είναι άλλα κατάλληλα προϊόντα εάν το συμπύκνωμα χρειάζεται να αποφορτιστεί και να επιστρέψει αποτελεσματικά.


Μπύρα

Η θερμότητα, που παράγεται κανονικά με ατμό, απαιτείται για διάφορες διεργασίες προκειμένου να παρασκευαστεί μπύρα. Από το σύστημα παραγωγής ατμού στο λέβητα μέσω των κεντρικών σταθμών διανομής ατμού και περιορισμού της πίεσης στους εναλλάκτες θερμότητας και στους σωλήνες τροφοδοσίας στα σημεία χρήσης, οι βαλβίδες είναι και η πρώτη επιλογή εδώ. Οι βαλβίδες ελέγχου, οι βαλβίδες διακοπής, οι βαλβίδες ασφαλείας, οι βαλβίδες μείωσης πίεσης και τα φίλτρα μπορούν να βρεθούν στους σωλήνες ατμού. Τα συστήματα ανταλλαγής θερμότητας ή οι σταθμοί μειωμένης πίεσης παρέχουν ακριβώς τον απαιτούμενο όγκο ατμού στους τελικούς καταναλωτές - κάθε φορά χωρίς αποτυχία. Οι ατμοπαγίδες, τα συστήματα επιστροφής συμπυκνωμάτων και φυσικά οι βαλβίδες διακοπής είναι άλλα κατάλληλα προϊόντα εάν το συμπύκνωμα χρειάζεται να αποφορτιστεί και να επιστρέψει αποτελεσματικά.

Επιστροφή